onsdag 27. mai 2009

Det behagelige "skatteklimaet" i Monaco

Tor Hushovd har flyttet med kona og datteren til Monaco. Vi sparer veldig mye på å bo i Monaco står det i Fædrelandsvennen.

Vi støtter Tor Hushovd fullt ut i dette, og håper han liker det varme klimaet der nede like godt som "skatteklimaet".

Det man tjener tilhører en selv, og staten har ingen moralsk rett til å ilegge skatt. Liberalisters mål er at finansieringen av statens oppgaver skal skje frivillig. Inntil dette kan skje må skattesatsene gradvis settes ned.

Formålet med beskatning er å skaffe staten penger til å løse de oppgaver som politikerne har vedtatt at staten skal løse. I dag er dette et enormt antall oppgaver innen både forvaltning og offentlig næringsdrift. I tillegg brukes skatteinntektene til å finansiere en rekke inntektsoverføringer mellom grupper i samfunnet.

Et vesentlig formål med dagens beskatning er også inntektsutjamning, og liberalister tar sterk avstand fra dette. Liberalister anser ikke tvungen utjamning av økonomiske forskjeller som et gode, tvert imot.

Når staten ved tvang tar av noens inntekt for å gi til andre, oppheves samtidig eiendomsretten, og i stedet settes en eiendomstillatelse som praktiseres vilkårlig, og som avhenger av skiftende flertallskonstellasjoner på Stortinget.

Tor Hushovd har all rett til sine egne penger og vi ønsker han lykke til vidre!