torsdag 25. juni 2009

Forvar for rettstaten

Dagbladet melder at det har kommet en offentlig utredning med modeller som slår fast at temperaturene i Norge kommer til å øke kraftig. Politikk og vitenskap bør ikke blandes og DLF som parti har ingen mening om sannheten i denne rapporten.

Men DLF er tilhengere av en rettstaten. Det vil si at ingen skal settes i fengsel uten en rettsprosess. Dersom politikerne, med bakgrunn i slike rapporter, ønsker å sette inn politiet ( til å kreve inn miljøskatter, forby virksomhet, gi priviligier til visse virksomheter etc. etc) så har de som rammes av tiltakene krav på en rettsak. Det vil si at politikerne må bevise rapporten og tiltakene forran en domstol.

Domstolen vil i utgangangspunktet betrakte tiltalte som uskyldig og derfor rapporten som feil. Aktor må bevise at rapporten er korrekt mens skarpskodde jurister og vitenskapsfolk på forsvarsiden gjør hva de kan for å så tvil. Proporsjonalitetsprinsippet gjør at tiltakene for å dempe CO2 utslippene må stå i forhold til skadevirkningene. Også skadevirkningene må bevises.

DLF aksepterer ikke at folk nærmest gjøres rettsløse under påskudd av å redde verden fra ulike kriser.