mandag 31. august 2009

Avskaff statsvelferden

Media bringer stadig nyheter om eldre og syke som får utilstrekkelig pleie. Håkon Lie påpekte at klientene i statsvelferden ofte bader i sin egen urin og avføring.

Den politiske konsensus er at helse og omsorg skal organiseres gjennom tvungen statsvelferd. Dog er det kosmetisk uenighet om helsevesenet skal organiseres Sovjet Style der staten eier det hele (Ap, Sv, Sp) eller Nazi style (Frp, Høyre, Venstre, Krf) der staten nøyer seg med å kontrollere alt i minste detalj.

DLF går i mot konsensus. Vi vil gi den enkelte råderett over seg selv og sin økonomi og plassere ansvaret for helsen hos den enkelte. Voksne må ikke behandles som barn satt under oppsyn av barnehageonkler som Bjarne og Harald. Voksne kan og må ta vare på seg selv.

De som vil kan gjerne eksperimentere med sosialisme, men vi aksepterer ikke at alle skal med og at de som ønsker å gå sine egene veier ikke får slippe unna de sørgelige konsekvensene av disse eksperimentene.

DLF ønsker å avvikle statsvelferden helt. På kort sikt, for å sikre en smidig avvikling, går vi inn for frivillig medlemskap i statsvelferden.