mandag 24. august 2009

Køen i helsevesenet kan enkelt fjernes

Dagbladet tar i dag opp køproblemene i helsevesenet. I en fritt samfunn med eiendomsrett og organisasjonsfrihet er det prisene som bestemmer allokeringen av de alltid begrensede økonomiske ressursene. Høye priser forteller konsumentene at de skal konsumere mindre og produsentene at de skal produsere mere. Slik holdes markedene i likevekt og flaskehalser fjernes raskt.

Under sosialismen mangler prismekanismen og de som organiserer produksjonen må allokere ressurser i blinde. Det gjelder både de tusenvis av varene og tjenestene som går til endelig konsum og de millionene av innsatsfaktorene som brukes til å ferdigstille disse produktene. (Bare tenk på hvor mange som er med på å produsere noe så enkelt som en blyant.) Feilallokering av ressurser med køer og mangler er en lovmessig konsekvens av sosialismen.

Køene i helsevesenet kan enkelt fjernes ved å gjøre helsevesenet fritt. Dette nekter gudene i blandt oss som kontrollerer det hele. De vil heller så oss lide og dø enn å gi fra seg makt.

Vi ser nok et eksempel på at vold avler vold. Myndighetene bruker vold mot borgerne for å kontrollere helsevesenet. Når problemene melder seg forsøker borgerne å omgå problemene og gudene presser på for enda flere reguleringer for å unngå at noen slipper unna lidelsene og plagene de har tvunget dem til å gå rundt med. Hva blir det neste av inngrep? Helsesjekk ved ut og innreise for å verifisere at vi ikke er blitt behandlet i utlandet?

Dersom du ikke ønsker å dø eller plages i køer i selvutslettende sosialistisk idealisme er DLF partiet for deg. Vi ønsker å gjeninnføre rettstaten i Norge slik at borgerne kan få tilgang til verdensklasse helsetjenester uten ventetid. Bli med i Facebook gruppen 500 stemmer til DLF slik at friheten kan få en sterkere stemme i Norge ved neste valg.