mandag 3. august 2009

men, ordentlig industripolitikk er ...

Vi kan i dag lese i VG at "Siv spår industritrøbbel for Jens". DLF spår industritrøbbel for samtlige av velferdspartiene, altså alle untatt DLF.

Det som er bra for industrien er:

* avvikle alle reguleringer av næringslivet
* avvikle alle støtteordninger til næringslivet
* gjeninnføre fri næringsvirksomhet
* ha full organisasjonsfrihet
* at lovverket ikke skal favorisere noen av partene i arbeidslivet

Det er næringslivet som skaper velstand, og velstanden kan kun sikres dersom de næringsdrivende har frihet. Staten skal derfor ikke regulere næringslivet, staten skal kun beskytte eiendomsretten og håndheve kontrakter.

DLF holder retten til frihet som absolutt og ukrenkelig. Retten til å innrette sitt liv etter sin egen vilje skal ikke krenkes. Ett av de sentrale områder av livet er det å tjene sitt daglige brød, og denne livsviktige oppgaven må ikke hindres eller hemmes av andre mennesker vilkårlige inngripen.

Næringslivet er et begrep vi bruker om all den produktive virksomhet som mennesket må utføre for å leve og leve godt, og omfatter alt fra studenters kveldsjobb på en bensinstasjon til den virksomheten som bedrives av internasjonale konserner.

Hver enkelt stiller sine evner, sin arbeidskraft eller sine produkter til disposisjon for andre, og får betalt for dette. Dette skjer i forskjellige former (lønnsarbeid eller egen virksomhet), alt etter hva den enkelte foretrekker. Næringslivet består av all virksomhet som noen anser som nyttig og som er inntektsbringende.

DLF vil legge til rette for at alle skal kunne innrette sitt yrkesliv etter sitt eget ønske og fullt ut kunne disponere fruktene av sin egen arbeidsinnsats.