tirsdag 25. august 2009

Helse og frykt

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen mener forsikringsselskapene spiller på frykt og uvitenhet.

Folks frykt er berettighet. Et "krybben til graven full dekning sosialistisk helsevesen" ble første gang gjennomført i Sovjet i 1918 med katastrofale konsekvenser. Siden 1917 har erfaringene med sosialismen forøvrig vært helt entydige: Køer, mangler og elendighet.

Gratis tjenester gjør det nødvendig med behovsprøving. Helse blir gratis i penger, men de menneskelige kostnadene blir store. Du får mindre enn du trenger, må vente i kø og blir flyttet rundt som en pakke uten at noen tar ansvar. Ille er det på slutten av livet når du svekkes måned for måned. Når du har stått i kø noen måneder for å komme inn på et tilbud er det allerede blitt utilstrekkelig for ditt behov.

Det er all grunn til å være redd når staten ligger i krig med sin egen befolkning. Rettsikkerheten eroderes og denne prossessen akslererer ettersom staten *retter på* skadevirkningene av sin politikk. Produksjonen forstyrres og befolkningen forarmes. Misnøyen i befolkningen øker fordi staten ikke leverer det den lover og fordi de rammes av stadige *uforklarlige* ulykker. Sjansen for voldelige opptøyer og forfølgelse av uskyldige øker.

DLF ønsker å frigjøre helsevesenet og økonomien ved å gjenninføre eiendomsrett og organisasjonsfrihet. Den eneste måten å få velstand er å gi borgerne frie hender til å skape den. Den eneste måten å få et harmonisk samfunn er å gjøre fred til det bærende prinsipp for statens virksomhet.