fredag 10. juli 2009

Ammefri

Det er ingen ende på hvilke detaljer politikerene blander seg inn i. Nå melder VG og TV2 at alle skal få lønnet ammefri.

En yrkeskarriere på ca 40 år har ca 66.000 arbeidstimer. En kvinne som får 2 barn og ammer&jobber hvert barn 9 måneder får med denne ordningen ca 175 timer ekstra lønnet fri. Det utgjør ca 0,25% av livsinntekten og omkring 0,1% av en families livsinntekt.

Det er også slik at arbeidernes lønninger avhenger av næringslivets produksjon. Lovreguleringen øker ikke produksjonen, arbeidernes kjøpekraft øker derfor ikke. Det samme gjelder om pengene tas over statsbudsjettet.

De aktuelle kvinnene får heller ikke noe ut av tiltaket. Pengene må dekkes inn av lavere lønn og en del unge kvinner får ikke lønn i det hele tatt siden tiltaket gjorde at en mann ble foretrukket ved ansettelsen. Tas pengene over statsbudsjettet får de litt mer lønn en kort periode og ditto høyere skatter og avgifter resten av livet.

Hovedpoenget er imidlertidig ikke at tiltaket er dumt. Hovedpoenget er at det er urett. Partene i arbeidslivet er fredelige og det er misbruk av politiet på denne måten å gripe inn i hvordan de innretter seg.

Gjør slike utspill at du blir trett av politikerene? Blir du trett av at det reglmessig velges nye mannskap som bruker penger som fulle sjøfolk og etterlater seg et jevnt økende virvar av lover, priviligier, byrder og statlige byråkrater? Da bør du stemme DLF til høsten.

Vi ønsker at politikerenes innfall skal prøves forran en domstol mot en styrket grunnlov. Lovforslag som griper inn i fredelig virksomhet (f.ex spesifiserer innholdet i arbeidskontrakter) vil bli avvist og ikke bli rettskraftige. Vi ønsker å sette politikerene under kontroll slik i at de forhindres i å invadere alle sider av våre liv. Vi ønsker å lovregulere politikerene.