tirsdag 21. juli 2009

Det handler om respekt, ikke sant?

DLF går til valg på nulltoleranse for vold mot fredelige mennesker. Vi ønsker streng behandling av kriminelle og vi ønsker en streng regulering av virksomheten til voldsmonopolet slik at overgrep unngås.

Det handler om respekt. Så lenge folk oppfører seg skikkelig skal man behandle dem skikkelig.

Det finnes subtile grensetilfeller der det er vanskelig å avgjøre om noen oppfører seg godt eller dårlig. Hvor lenge kan man ha musikken på om kvelden? Hvor fort kan man kjøre? Hvor rent skal man vaske leiligheten må har leiet osv. osv. Her kan man ha ulike standpunkter og allikevel fortsette å respektere hverandre.

Men det finnes også mange klinkende klare tilfeller. Kriminalitet som ran, tyveri og voldtekt er klare tilfeller. Overgriperen krenker med vilje offerets liv.

Vi har i denne bloggen diskutert en rekke andre tilfeller der noen med viten og vilje krenker andres liv eller sympatiserer sterkt med at det skjer ( innblanding i handel med rusmidler, handel med sex, handel med mat, opparbeiding av egen eiendom, egne boforhold, egen død m.m. ).

Her viser mange med sine handlinger og sympatier at de ikke respekterer andre. Da fortjener de ikke din respekt heller.

125 år med parlamentarisme, flertallstyre, der politiet har stått til flertallets disposisjon har utviklet en bred kultur av manglende respekt. Respektløsheten er blitt institusjonalisert i institusjoner som bygningsetaten, mattilsynet og økokrim. Overalt sitter det onde mennesker og herser med andre understøttet av politimakten. Overalt finner vi onde intelligente mennesker som med snirklete tåkeprat heier på overgriperne, med pressen som velvillig talerør.

Frekkheten er grenseløs: Protester mot overgrep avfeies som syting. Eller de innfører et pengemonopol med regulering av pris (rente) og produksjon og gir skylden på *markedet* når katastrofen inntreffer.

Hva skal vi så gjøre med den utbredte respektløsheten? Behandle folk med den respekt de fortjener. Hev din røst og vis din respekt for ofrene. Vis overgriperene og deres sympatisører den samme mangel på respekt som de viser andre. Bruk klare ord. Fortell dem at du ikke aksepterer oppførselen deres. Dersom du må føye deg, fortell dem at du føyer deg kun fordi de bruker politiet.

Sett lys på deres ondskap så alle får se den.

DLF er en frigjøringsbevegelse. Vi har fått nok av at respektløse mennesker herjer fritt. Blir du herset med? Orker du ikke se på at andre blir tråkket på? Frykter du at du selv eller noen du er glad i står for tur?

Bli med i DLF og bekjemp de respektløse!