tirsdag 14. juli 2009

Politiets innsats

VG melder at Riksadvokaten riksadvokaten slakter politiets innsats i 2009. Frp mener at det blir for lettvint å skylde på konflikten.

Politiets arbeide ville blitt mye enklere om oppgaven ble begrenset til å ta seg av kriminelle. Desverre er politiets oppgave i økende grad å være barnepiker for voksne og fungere som torpedoer for politikernes kriminalitet. Dermed får politiet stadig mindre tid til å beskytte oss mot de reelt kriminelle.

  • Politiet er politikernes spydspiss for moralsk aktivisme: (narkotika, sexomsetting, røyking alkoholservering.. )
  • Det ser også ut til at politiet i økende grad brukes til politikernes miljøaktivisme. Vi har sett at politiet griper inn mot folk som gjør det fint rundt hyttene sine, går i land på holmer og mot næringslivet.
  • Politiet har fått i oppgave å overvåke veiene.
  • Politiet griper stadig inn mot frivillige avtaler i arbeidslivet.
  • Politiet bruker også en masse tid på å forsyne seg av borgernes penger både i Norge og utlandet.

Problemet er at politikerne har frie hender til å utferdige lover og derved gi politiet nye oppgaver. Konsekvensen er at politiet bruker en stadig større andel av sine ressurser til å forfølge uskyldige, fredelige borgere og ditto mindre på de kriminelle.

Løsningen på problemet er å lovregulere politikernes virksomhet. Loven som regulerer politikerne er grunnloven. Det er kriminellt å sette inn politiet mot fredelige mennesker. Grunnloven må derfor utformes på en slik måte at dette ikke skjer.