søndag 19. juli 2009

Den sterkestes rett

I naturen gjelder jungelsens lov. De sterkeste dyrene, de med skarpest tenner og klør og størst muskler, spiser de svakere dyrene.

Menneskehetens historie har også vært preget av den sterkestes rett. I tidlig alder plyndret og drepte stammer hverandre. I mer moderne tid har mange statsdannelser vært redskap for at makthaverens plyndring av befolkingen.

Under opplysningstiden vant nye ideer frem. Alle hadde rett til selvforsvar. Staten var organiseringen av dette selvforsvaret. Staten er et kollektivt organisert selvforsvar. Dersom et mennske angrep et annet skulle alle hjelpe den som ble angrepet. John locke og andre opplysningstidstenkere kom med forslag til hvordan staten skulle organiseres slik at staten ikke skulle kunne bli et redskap for rovdyrmennesker. Grensen for statens legitimitet går ved selvforsvar. Staten kan gjøre det et individ legitimt kan gjøre i selvforsvar, men ikke mer.

I Frederic Bastiats ord:

What, then, is law? It is the collective organization of the individual right to lawful defense.
Each of us has a natural right — from God — to defend his person, his liberty, and his property

Maktfordeling og interne kontroller i staten er stikkordene. Den amerikanske forfatning er bygget opp etter disse prinsippene og vår egen grunnlov er inspirert av disse ideene.

Sammenlikn dette med flertallstyret \ sosialdemokratiet som har fått fotfeste i en stor del av den vestlige verden. Den som har flertall kan gjøre som han vil. En gitt bruk av politiets køller og pistoler er helt i orden dersom 1.200.001 mennesker er enige men overhodet ikke greit dersom bare 1.200.000 vil ha det slik.

Dersom du spør en sosialdemokrat hvorfor viljen til dette ene mennesker gjør så stor forskjell får du ikke noe svar. Velgerne vil ha det slik. Det er begrunnelse nok. Sosialdemokratens standpunkt munner ut i at han gjør det fordi han kan. Han kontrollerer våpnene og derfor bruker han dem. Makten er sin egen rett (et sentralt tema i en unevnelig populær ideologi i mellomkrigstiden) Jungelens lov gjelder.

To syn står mot hverandre.
På den ene siden står liberalismen som mener at alle har rett til å leve i fred beskyttet av statens kollektivt organiserte selvforsvar. Dette er SIVILisasjon. Sverdene er lagt bort og det er fred. DLF står alene på skansen for dette syn i Norge.

På den andre siden står alle andre ideologier deriblandt sosialdemokratiet som forfekter den sterkeste rett, jungelens lov, sverdenes tale. VIL du virkelig leve under jungelens lov?